wtorek, 24 marca 2015

Czekoladki

No to dziś troszkę poszalejemy!
Składniki:
250 g czekolady ( 100 g mlecznej, 150 g gorzkiej)
Aromat rumowy
Aromat śmietankowy
Śmietanka
Jagody
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić ( tym samym sposobem jak na " czekoladowe słodkości- babeczki inne niż myślisz"
1/2 czekolady przelewamy di drugiego naczynia i dodajemy 2 krople aromatu rumowego i łyżkę śmietany. Do drugiej dajemy aromat śmietankowy i jagody. Naszą czekoladę przelewamy do formy na pralinki, gdy czekolada znajdzie się w dziurkach bierzemy i potrząsamy nią by stan czekolady się wyrównał i by nie powstały "bąbelki" Formę odkładamy do zamrażalnika na 30 min. Następnie gotowe pralinki wyjmujemy z formy i zawijamy w sreberka.

Smacznego :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz