środa, 15 kwietnia 2015

Marchewkowe rogaliki

Pyszne, lekkie i chrupiące .... :D
Składniki:
200 g startej marchewki ( na cienkich oczkach)
200 g margaryny lub masła
2,5 szklanki mąki + do podsypywania
3-4 łyżki ( czubate ) cukru pudru
Powidła lub dżem
Wykonanie:
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Następnie rozwałkować i wycinać trójkąty, nałożyć powidła i uformować rogaliki. Piec przez 30 min w 180 C góra-dół. Po wystygnięciu rogalików można polać je lukrem królewskim.
Składniki na lukier królewski:
2 białka
sok z 1/2 cytryny i skórka z niej otarta
cukier puder 5-8 łyżek
Wykonanie:
Wszystkie składniki przekładamy do miski i łączymy za pomocą robota kuchennego.
Smacznego :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz